2010. október 12., kedd

Volt-e özönvíz, vagy sem?
Ez elég merésznek tűnhet. Ám itt is egyszerű tényeket kell feltárni, és azokból következtetést levonni. Ha volt özönvíz, akkor volt bárka is. Megvan-e a maradványa, már ha maradt belőle valami? Nos, az Araráthoz közeli hegyekben (nem pont az Araráton) érdekes leletet fedeztek fel először repülőről az ötvenes években. Egy ideig egyszerűen ráfogták, hogy természeti jelenség. Aztán elkezdték feltárni. Íme:


Mint a felvételen látható, kielemzik a bárka maradványának anyagát, amely már szemmel láthatóan a mintavételkor fából készült. A fémkereső hajóváz formát mutatott ki. A geológiai vizsgálat is igazolta a leletet. Tehát ez kétség nélkül egy hajó, vagy 2 km magasságban a tengerszint felett!
Ismert olyan verziója a történetnek, hogy az özönvíz helyi volt, a mai Fekete tenger területén, a bárka pedig az idők során gyűrődött akkora magasságba. Néhány tény ennek is ellene mond. Ha ez igaz volna, akkor csak az eurázsiai, esetleg még az afrikai népek ismernék a legendát. Ámde a világot pusztító áradás ismert a világ valamennyi népe előtt. Nincs kivétel. Ez pedig azt mutatja, hogy ezt az eseményt a világ teljes lakossága élte meg.
Még egy érdekesség. Mi mindenszentek napjaként ünnepeljük november elsejét. Az európai, és amerikai kultúrában ez egy ősi kelta eredetű ünnep. Valóban csak kelta?
A tény az, hogy ezt a napot az egész világon ünneplik, a legprimitívebb kultúrák is. Ezeknél a népeknél ez a nap egy nagy tragédiáról, és egy nagy újrakezdésről szól. Az ausztrál őslakosok például ezen a napon fehér csíkokat mázolnak a testükre, hogy csontvázakhoz hasonlítsanak.
Na most végső következtetésként rakjuk össze a képet. Adva van egy régi esemény, amiről tudnak az egész világon, és bizonyítéka van. Adva van egy ünnep, amit az egész világ ünnepel, és a gyökerei azt mutatják, hogy egyfajta halálünnep. Na? :D